Louise L. Hay

Louise Hay quotes

Louise Hay (08/10/1926) geniet internationale bekendheid als autoriteit op het gebied van persoonlijke groei. Haar meest bekende en beroemde bestseller is “Je kunt je leven helen”; een baanbrekend werk waarin al de wijsheid, die ze na vele jaren studie en onderzoek alsook door haar werk als metafysisch counselor heeft verkregen, is vervat. Ze verkocht wereldwijd inmiddels meer dan 38 miljoen boeken in 25 verschillende talen. Haar inzichten werden ook verfilmd in een inspirerende film die ook wereldwijd veel succes kende.

Haar eerste bestseller ‘Je kunt je leven helen’ geldt vandaag de dag nog steeds als hét basisboek voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen en de kwaliteit van hun leven willen verbeteren.

Louise Hay kende een jeugd vol mishandeling, seksueel misbruik, armoede en geweld, leed aan kanker en ging door een pijnlijke scheiding. Met haar 87 jaar staat ze vandaag de dag volop in het leven en het belangrijkste: ze is gelukkig! Met haar stralende persoonlijkheid en door zelf het voorbeeld te geven in haar leven, is Louise voor velen een enorme bron van inspiratie.

Momenteel is Louise Hay nog steeds ‘IN’ met haar laatste nieuwe boeken die ze de voorbije 3 jaar schreef:

Alles komt goed! schreef ze samen met Dr. Mona Lisa Schulz. Een boek waar de reguliere geneeskunde en de inzichten van Louise Hay geexploreerd worden vanuit de visie van een medisch geschoolde arts.
Je kunt een buitengewoon leven creëren! schreef ze samen met de bekende coach/filosofe Cheryl Richardson.
Je kunt je hart helen! schreef ze met rouwexpert David Kessler. Een boek over je hart helen na een relatiebreuk, scheiding, overlijden, …
Haar liefdevolle en diepgaande inzichten zijn een bron van inspiratie voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen en de kwaliteit van hun leven willen verbeteren.

“Het leven is niet iets wat ons overkomt”, aldus Louise Hay. In haar boeken legt ze ons uit dat onze gedachten en overtuigingen over onszelf en over ons leven waarheid wordt voor ons en bijgevolg vaak de oorzaak zijn van onze emotionele en lichamelijke problemen. Ze leert ons dat van jezelf houden mag en zelfs zeer heilzaam is. Ze leert ons tools en manieren hoe we onze gedachten en ons leven kunnen veranderen.

Louise zegt: “Ik zie mezelf als een richtingaanwijzer op de ontdekkingsreis naar jezelf.” Door mensen te leren van zichzelf te houden, creeer ik een veilige ruimte, zodat ze kunnen ontdekken hoe onvoorstelbaar ze zijn. Dit is het enige wat ik doe.”

“Deep at the center of my being there is an infinite well of love.”